dinsdag 14 juli 2015

Besparen met de Buren Vogelbuurt/IJ-plein afgerond

Het project Besparen met de buren Vogelbuurt/ IJ-plein is afgerond. De resultaten op een rij:
  • Ruim 60 bezoekers kregen een persoonlijk energiebesparingsadvies  van een vrijwillige Energiecoach op het energiespreekuur.
  • Circa 170 huishoudens kregen hulp van een vrijwillige Groene Klusser die tochtstrips, radiatorfolie, waterbespaarders en/of brievenbusborstels aanbracht.
  • Circa 180 personen namen deel aan één van de 13 groepsvoorlichtingen bij Doras, Adam en Eva of andere groepen, ze ontvingen een bespaarbox en kregen tips om thuis snel en eenvoudig energie en geld te besparen.
  • Tijdens twee publieksacties in februari en maart 2015 ontvingen circa 95 mensen een kort energiebesparingsadvies en een bespaarbox.
Hartelijk dank aan de vrijwilligers, Energiecoaches en Groene Klussers, die met veel enthousiasme buurtgenoten hebben geholpen!

Het project is mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam-Noord en Amsterdams Steunpunt Wonen. Er is samengewerkt met organisaties in de buurt, zoals Doras, Combiwel, Ymere, Eigen Haard, Adam en Eva en de Weggeefwinkel.

Wellicht komt er in de komende winter een vervolg, op dit moment is hierover nog niets bekend. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw F. Karsten, gemeente Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten