maandag 23 februari 2015

Veel enthousiasme voor energiebesparing tijdens publieksactie


Vrijdag 20 februari organiseerden stadsdeel Noord en Ymere een publieksactie over energiebesparing. Tientallen bewoners van Oud-Noord kwamen langs voor een bespaarbox en advies over energiebesparing van een Energiecoach. Ook meldden veel bewoners zich aan voor hulp van een Groene Klusser, die bij hen bijvoorbeeld radiatorfolie en tochtstrips installeert. In de Bloemenbuurt en Vogelbuurt gingen vrijwilligers langs de deuren om mensen uit te nodigen om langs te komen op de actielocaties Gentiaanplein, Repaircafe Meeuwenlaan en projectbureau Van Der Pek (Ymere).

De actie is onderdeel van de actie Besparen met de Buren. Vrijwilligers uit de buurt zijn opgeleid tot Energiecoach of Groene klusser en helpen buurtgenoten om snel en goedkoop te besparen op energie, en dus op geld. De actie richt zich vooral op mensen met lage inkomens, omdat voor hen de energierekening een relatief groot deel van de vaste lasten vormt.

Heeft u de actie gemist? U kunt nog meedoen! De volgende publieksactie vindt plaats op zaterdag 7 maart. Van 10.00-12.00 op het Zwanenplein en van 13.00 tot 17.00 in De Meeuw (Motorwal 300). U kunt ook langskomen tijdens het Energiespreekuur, iedere woensdag tot en met eind maart in het Repaircafé (Meeuwenlaan 145). Bezoekers ontvangen tevens een lot voor de loterij op 7 maart in De Meeuw, ze maken daarmee kans op een tas vol boodschappen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten