donderdag 30 januari 2014

Feestelijke aftrap Besparen met de Buren Vogelbuurt/IJplein

Op zaterdag 25 januari reikte wethouder Kees Diepeveen van stadsdeel Noord de certificaten uit aan de zeven Bespaarcoaches. Dit certificaat bewijst dat de coaches hebben deelgenomen aan de training Bespaarcoach. Tegelijkertijd werd hiermee het project Besparen met de Buren Vogelbuurt/IJplein gepresenteerd aan de wijkbewoners. Dit gebeurde tijdens de feestelijke wintermarkt in jongerencentrum De Valk.
Na een korte uitleg over het project ontvingen de Bespaarcoaches Angelina, Azar, Fatima, John, Robbert, Siham en Yobi uit handen van de wethouder hun certificaat. De wethouder vroeg hen allemaal om een goede bespaartip, daar hadden zij natuurlijk geen moeite mee! Ieder kreeg een welverdiend applaus van het aanwezige publiek.

Vervolgens presenteerde Angelina een wervelende energiequiz, waarbij de deelnemers in de zaal moesten kiezen tussen drie coaches, bij welke coach hoorde het juiste antwoord? Uiteindelijk bleven drie gelukkige winnaars over die een energiebesparende prijs ontvingen.

's Middags vertelde coach Fatima over Besparen met de Buren in de Buurtkamer op het Koekoeksplein 22 waar ook het spreekuur plaats zal vinden. In De Valk kregen andere bezoekers informatie over energie besparen en schreven de eerste mensen zich in voor een kluswoning.

Een goede start voor dit mooie project!

Foto's: Emiel van Lint.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten